Vlaams Patiëntenplatform bezorgt Vlaamse ziekenhuizen 165 tablets voor coronapatiënten

RV
Het Vlaams Patiëntenplatform doneert 165 tablets aan Vlaamse ziekenhuizen, zodat coronapatiënten die er behandeld worden contact kunnen houden met het thuisfront.

"We hopen dat patiënten die vanwege het coronavirus geïsoleerd worden, op die manier nauw contact kunnen houden met familie en vrienden. Een ziekte zoals Covid-19 heeft niet alleen een fysieke, maar ook een mentale impact op patiënten. Steun krijgen van familie en vrienden is in zo'n omstandigheden waardevol", aldus Ilse Weeghmans, directeur van het in Heverlee gevestigde Vlaams Patiëntenplatform, dat meer dan 115 patiëntenverenigingen overkoepelt. 

Verschillende woonzorgcentra hebben initiatieven genomen om de isolatie van hun bewoners te doorbreken met tablets. Het Leuvense WZC Booghuys bijvoorbeeld heeft per afdeling een tablet voorzien. Dat is ook het geval met het WZC Herfstvreugde in Londerzeel. Wegens de coronacrisis is in woonzorgcentra zoals bekend geen bezoek meer toegelaten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Vandriessche

    Het is net hier dat firma's kunnen helpen om donaties te doen aan de zieken- en ouderenzorg in de vorm van sociale media middelen! Want deze mensen zitten echt in isolement in een vreemde omgeving, omring door medisch personeel! Het moet prioriteit zijn dat de zieken maar ook de familie van die mensen, contact kunnen houden zonder dat het medisch personeel daardoor belast wordt!