Vlaams Parlement neemt extra maatregelen

Het Vlaams Parlement neemt een aantal extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het dreigingsniveau 4 in het Brussels gewest. Twee evenementen die vandaag gepland waren, zijn ook afgelast.

Het Vlaams Parlement nam vorige week al enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen bij het optrekken van het veiligheidsniveau naar 3, zoals het sluiten van de hoofdingang aan de Hertogstraat en het sluiten van de Lokettenzaal. Nu het dreigingsniveau op 4 staat, neemt het parlement enkele bijkomende maatregelen.

Het personeel kan wel komen werken, maar wordt gevraagd "waakzaam" te zijn en steeds duidelijk hun badge te dragen. Individuele bezoekers krijgen ook enkel toegang tot het gebouw indien ze vooraf zijn aangemeld. Externe firma's krijgen de boodschap dat enkel dringende leveringen en herstellingen mogelijk zijn. Parlementsvoorzitter Jan Peumans vraagt via een intern bericht om de maatregelen te respecteren.

De normale vergaderingen en activiteiten vinden plaats. Twee evenementen die vandaag in de gebouwen van het parlement zouden plaatsvinden, zijn wél geschrapt. Het gaat om een conferentie van het Steunpunt Inburgering en Integratie en om een netwerkmeeting van Groen. Beide evenementen zijn op initiatief van de inrichters zelf geannuleerd.