Vlaams overheidspersoneel staakt vanaf maandag

Het personeel van de Vlaamse overheidsinstellingen staakt vanaf maandag. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront zal de chaos compleet zijn als de staking lang zal aanhouden. Het personeel vraagt 5 procent loonsverhoging en een behoud van de vaste betrekking. Vanaf 17 maart wordt per dag een provincie geviseerd. Vrijdag volgt een mars op Brussel.

West-Vlaanderen
De staking gaat maandag van start in West-Vlaanderen. "Vooral de kusthavens zullen onder het protest te lijden hebben", zegt Geert Verhavert van het VSOA. "Het personeel van het Zeewezen, waaronder de verkeersbegeleiders en de binnenvaartbegeleiders, leggen het werk neer. De sluizen van Zeebrugge en Oostende zullen niet werken. Ook het scheepvaartverkeer richting Antwerpen zal vertraging oplopen. In de gemeenschapsvoorzieningen zal een zondagsdienst gelden."

Gevolgen
Dinsdag volgt Oost-Vlaanderen, met acties rond de Dender en de Schelde. Woensdag is Antwerpen aan de beurt met grote gevolgen voor de haven. Donderdag staken de loodsen en het personeel rond het Albertkanaal. Ook dan zullen er weer grote gevolgen zijn voor Antwerpen. Vrijdag trekt het personeel naar Brussel.