Vlaams model poseert naakt aan Klaagmuur

Marisa Papen poseerde op de 70ste verjaardag van Israël naakt aan de Klaagmuur.
Mathias Lambrecht Marisa Papen poseerde op de 70ste verjaardag van Israël naakt aan de Klaagmuur.

Naaktmodel Marisa Papen (26) zit niet om een stunt verlegen, da's intussen bekend. Zo bracht ze ooit een nachtje door in een Egyptische cel, voor naaktfoto's die genomen werden in de tempel van Karnak, bij Luxor. Nu poseert de Limburgse naakt aan de Klaagmuur in Jeruzalem. En dat op de voorbije 70ste verjaardag van Israël. "Ik heb geen idee wat de impact hiervan zal zijn", zegt het model. "Ik besef dat we sowieso mensen zullen provoceren, maar we hadden met deze foto zeker geen slechte bedoelingen. Jeruzalem is een stad met een mengelmoes van culturen. Wij willen de boodschap uitdrukken dat iedereen kan geloven in wat hij of zij wil."

Het beeld werd gemaakt door de jonge fotograaf Mathias Lambrecht (26). Nog tot eind september is de prent samen met zes andere foto's te bekijken in de 'Frank Rose - Will take cash for art'-store langs de Natiënlaan in Knokke. "Onze tentoonstelling kreeg de naam 'Road to Liberation'", zegt de fotograaf. "Onze boodschap is dat individuele vrijheid boven alles staat. Hoe Marisa leeft, weerspiegelt die boodschap volledig. Haar lichaam was perfect om aan deze tentoonstelling te koppelen."

Benny Proot208 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  Exhibitonisme is strafbaar.

 • Marc Toelen

  Zij is tenminste niet zo vervallen als die muur .

 • guido devogeleer

  Waar deze foto genomen is,is het ver weg van de klaagmuur.En uit het zicht van de voorbijgangers.Je kan daar zo geen foto's maken.Wel een mooie dame.In het oude centrum kom je nooit ongemerkt voorbij.Zelf ondervonden.

 • Gino Standaert

  Waarom niet....

 • Thomas Van den Bulck

  Ziet er goed uit!