Vlaams minister Philippe Muyters kandidaat-voorzitter van WADA

BELGA
Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) is kandidaat om voorzitter te worden van het Wereld Antidopingagentschap (WADA). Dat bevestigt zijn woordvoerder. De finale beslissing valt pas in juni. Het voorzitterschap van het WADA is geen bezoldigde job, maar een mandaat waarvoor enkel een onkostenvergoeding wordt betaald.

Het WADA wordt vandaag voorgezeten door de Brit Craig Reedie. Eind deze maand beslist de Raad van Europa welke Europese kandidaat naar voor geschoven wordt. Muyters heeft al zeker twee tegenkandidaten: de Noorse Linda Helleland of de Poolse minister van Sport Witold Banka.

Pas in juni zal de Foundation Board van het WADA, het hoogste beslissingorgaan, de nieuwe voorzitter aanduiden.

Muyters neemt wel deel aan de parlementsverkiezingen op 26 mei.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  voerde de taks in van : in verkeersstelling (BIV)....een extra taks dus om een auto (nieuw of tweedehands) op de baan te zetten....proficiat Muyters, uw bijdrage is geleverd en ook uw stempel.

 • Vosse Leo Vosse

  Daaruit blijkt eens te meer...NVa is een tradopartij. En ze zijn eveneens postjespakkers. Maakt me niet uit of Muyters nu een goed Minister is of niet. Consequent aan zijn uitspraken van toen hij nog geen Minister was is hij zeker niet. Spijtig ? Ja.

 • Pieter Martens

  Zegt al veel over de kwaliteit van WADA.

 • Gilbert Vermeersch

  Spijtig, hij is een goed en consequent minister.