Vlaams-Brabant beslist opnieuw om buurtweg over parking C aan Heizel af te schaffen

belga
De provincie Vlaams-Brabant heeft in een nieuwe beslissing de afschaffing bevestigd van buurtweg nr.3, die over parking C van de Heizel loopt in Strombeek-Bever. De oorspronkelijke beslissing van 27 april werd ingetrokken. De nieuwe heeft een betere motivatie in het kader van een mogelijk beroep. De tegenstanders van het Eurostadion kunnen nog altijd protest aantekenen bij Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). En de kans is ook groot dat ze dat doen.

De provincie ging op 27 april - op vraag van de gemeente Grimbergen - akkoord met de gedeeltelijke afschaffing van buurtweg nr. 3. Nadien werd er beroep aangetekend bij de minister.

"Toen de deputatie die beroepsschriften las, was ze van mening dat de motivatie voor de beslissing van 27 april beter kon en daarop werd ze ingetrokken", aldus gedeputeerde voor mobiliteit Tom Dehaene (CD&V). "Vooral het feit dat er nog gemotoriseerd verkeer mogelijk is op een beperkt gedeelte van de buurtweg, dat samenvalt met de circulatieruimte op de parking, heeft ons doen inzien dat we een grondiger mobiliteitsanalyse moesten maken. Bij de eerste beslissing lag de focus te veel op de verbindende functie van de buurtweg buiten de parking."
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Voor de rest is er geen geld, maar als het om voetbal gaat wel.

 • Jos Temmerman

  Had het om het bouwen van een Moskee gegaan ,hij stond er al.

 • Peter Nols

  Denk niet dat je 10 procent Belgen (Vlamingen en Walen) vindt die daar een bijkomend voetbalstadion wensen, en zeker niet als je hen vertelt hoeveel dit weeral zal kosten, aan vooral politieke graaierij en luxejobs.

 • Jef Klabas

  Ramon Simon:socialisten,groen,CD&v en liberalen die de dienst uitmaken in de provincie Vlaams-Brabant en daar heeft NVA niets aan te zeggen!

 • Dan Midden

  Niet vergeten dat Ben weyts gratis grond heeft gegeven hiervoor hé! Deze stukjes grond waren cruciaal voor dit project dus waarom er geen 250 miljoen euro voor vragen! Hierdoor geeft hij blijk van goodwill want bereid te verkopen!