Vlaams Belang wil maximum twee moskeeën in Antwerpen

Als het van Vlaams Belang afhangt, wordt het aantal moskeeën in Antwerpen beperkt tot één of maximum twee aan de rand van de stad. De partij reageert daarmee op het voorstel van Antwerps schepen van Diversiteit Monica De Coninck om het aantal moskeeën terug te brengen van 36 tot negen middelgrote, goed uitgeruste en veilige gebedshuizen.

Wildgroei
Vlaams Belang is tevreden dat het Antwerpse stadsbestuur "een eind wil maken aan de wildgroei van moskeeën", maar toch blijft het bestuur nog te laks. "Moskeeën die niet in orde zijn met de wetgeving (brandveiligheid, vzw, ...) moeten onmiddellijk gesloten worden", luidt het. De partij dringt er ook opnieuw op aan dat de inhoud die via de moskeeën verspreid wordt, gecontroleerd wordt. "Moskeeën waar opruiende taal tegen het Westen en de democratie wordt gesproken, moeten onmiddellijk gesloten worden. Een gedoogbeleid is niet op zijn plaats".

Islamisering
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wil het Antwerpse college bij de volgende gemeenteraad over de plannen van schepen De Coninck interpelleren. Zelf is de partij voorstander van de sluiting van kleine moskeeën in dichtbevolkte buurten. Die moskeeën zouden volgens de partij "de islamisering van ganse wijken in de hand werken".

Geen uiterlijke kenmerken
Vlaams Belang pleit voor één of maximum twee middelgrote gebedshuizen "zonder uiterlijke kenmerken van de islam (zoals minaretten) aan de rand van de stad in een weinig bevolkte buurt". "Voor het overige moet er een absolute moskeestop gelden in Antwerpen. Andere steunmaatregelen ten voordele van de uitbouw van een islamzuil in Antwerpen zijn uit den boze", besluit Vlaams Belang. (belga/tdb)

Filip Dewinter.
UNKNOWN Filip Dewinter.