Vlaams Belang wil Brusselse minister van Veiligheid

Dominiek Lootens
Dominiek Lootens
De verschillende gewelddadige incidenten die zich gisteren in Brussel voordeden, doen Vlaams Belang besluiten dat er "ondanks grote veiligheidsconferenties, bergen van beloftes en lawines van loze verklaringen" in de praktijk nog niets veranderd is. De partij eist dat er een minister van Veiligheid wordt aangesteld, waaronder de verschillende Brusselse politiezones worden samengebracht.

Het was gisteren een bewogen dag voor Brussel. Bij twee afzonderlijke overvallen kwamen een juwelier en een overvaller brutaal om het leven. Voorts braken er ook rellen uit tussen jongeren en de politie in Sint-Gillis. Een bewijs dat "Brussel meer en meer aan het verworden is tot een getto", vindt Vlaams Belang.
 
Nultolerantie
Tegelijk neemt de partij het aangekondigde zerotolerancebeleid van de regering op de korrel. "De overheid heeft nog steeds geen lessen getrokken uit de recente golf van geweld in Brussel", stelt Brussels fractievoorzitter Dominiek Lootens. "De aanwezigheid van politie in de wijken, die beloofd werd door Picqué en Turtelboom, is er nog steeds niet gekomen."
 
Vlaams belang schuift opnieuw een eengemaakte politiezone als oplossing naar voren. "Indien de negentien Brusselse burgemeesters zich daartegen blijven verzetten moet Brussel maar onder curatele worden geplaatst. Voor Vlaams Belang kan het echt niet langer dat enkele Brusselse machtswellustelingen vanuit hun gemeentehuizen de veiligheid van de Brusselaars op het spel blijven zetten", aldus nog Lootens. (belga/ypu)