Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken: "Wansmakelijke posts schaden legitieme strijd voor behoud identiteit"

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
BELGA Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft op Twitter gereageerd op de Pano-reportage rond Schild & Vrienden. Hij heeft het over "wansmakelijke posts van individuen" die niet alleen Schild & Vrienden schaden "maar vooral een legitieme (!) strijd voor het behoud van onze identiteit en tegen massa-immigratie".

Tegelijk hekelt Van Grieken de 'framing' van de VRT en neemt hij N-VA op de korrel. Zo noemt hij de timing van reportage niet toevallig. "Vijf weken voor verkiezingen moet de Vlaams-identitaire strijd tegen islamisering geframed worden door verwerpelijke memes van individuen", tweet Van Grieken. En in een andere tweet stelt Van Grieken dat Schild & Vrienden voor N-VA het "vuile werk" mag opknappen, zoals "plakken, ordedienst en bussen". "Maar wanneer individuen door wansmakelijke memes de hele organisatie in diskrediet brengen, mag het hele clubje achter tralies van N-VA. #hypocrisie", aldus nog Van Grieken.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Duym

  Tom Van grieken, de enige politicus die een rechtlijnige, niet hypocriete reactie geeft. Deze heksenjacht gaat N-VA veel rechtse én linkse stemmen kosten, je kunt niet tezelfdertijd koud en warm blijven blazen.

 • Christian Demeester

  Politiek onafhangkelijke VRT??? Van wie krijgen zij geld en postjes? Iedereen trekke zijn eigen conclusie.

 • Marieke Marcelis

  Bizare timing die reportage zo net vóór de verkiezingen.

 • frans Venloo

  De schrik ziet er goed in bij de politiekers . Stemmenverlies is nooit goed aanvaardbaar . Cordon sanitair populisten en wat hoorde ik nog zoal. Ook Weverken zit met schrik daarom dus vlug wat verkiezingspropaganda .

 • Gino Denil

  Eigenlijk wordt je gediscrimineerd, vanaeken jokke, als je zelf je mening niet mag vormen en anderen je gedachten willen veranderen. En was dat nu niet juist wat de bedoeling was van S&V.