Vlaams Belang viert feest voor dertigste verjaardag

Het Vlaams Belang blaast vandaag en morgen verzamelen voor de dertigste verjaardag van de partij. Dat gebeurt in de Waagnatie in de thuisbasis Antwerpen.

Verschillende etappes
Een precieze verjaardag vastleggen was vrij moeilijk omdat de partij in verschillende etappes werd opgericht. Uit onvrede met de ondertekening van het Egmontpact door de Volksunie, richtte Karel Dillen op 1 oktober 1977 de Vlaams Nationale Partij (VNP) op. Voor de verkiezingen van 17 december 1978 ging de VNP een kartel aan met de Vlaams Volkspartij (VVP) van Lode Claes onder de naam Vlaams Blok.

Rondetafels
Deze namiddag starten de feestelijkheden met een streekbierenreceptie en de voorstelling van een dvd over 30 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang. Vanavond is er een avondfeest. Over de twee dagen wordt in een aantal rondetafels stilgestaan bij de rol van de partij en de strategie voor de toekomst.

Nieuwe campagne
Morgennamiddag wordt dan een nieuwe grootschalige onafhankelijkheidscampagne voorgesteld en een conventie gehouden met toespraken van de partijkopstukken. (belga/tdb)