Vlaams Belang verzamelt 100.000 handtekeningen tegen migratiepact

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tijdens de persvoorstelling van de campagne 'Stop Marrakesh immigratiepact’.
Photo News Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tijdens de persvoorstelling van de campagne 'Stop Marrakesh immigratiepact’.
Al meer dan 100.000 mensen hebben de online petitie ‘Stop Marrakech’ van Vlaams Belang tegen het migratiepact getekend. Na drie weken staat de teller op 104.000 handtekeningen.

“Dit bewijst nogmaals hoe ver de Wetstraat afstaat van de Dorpsstraat”, laat de partij weten in een persbericht. “Als de regering nog enige democratische geloofwaardigheid wil behouden, verwijst ze het pact op 10 december naar de prullenmand in plaats van het goed te keuren”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Op haar Facebookpagina deelt de partij een live-video waarin alle handtekeningen worden afgedrukt om aan premier Charles Michel overhandigd te worden.

Om de druk op de regering verder te verhogen, organiseert Vlaams Belang samen met haar Europese partners van de Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid zaterdag een spoedmeeting in het Vlaams Parlement met onder meer Steve Bannon, de voormalige hoofdstrateeg van het Witte Huis, en Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Franse Rassemlement National (ex-FN).
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Grosemans

  100.000 van de 11 miljoen, dat is nog geen 1% van de bevolking . Dat staat heel ver af van de 85% die sommigen voorop stellen.

 • GERARD DE PELECIJN

  De grote winnaars zullen zijn de NVA en het VB, getekend of niet want iedereen kan ook niet tekenen!

 • jaak Peeters

  Gino Denil: op de manier kun je alles afbreken. 90% van de mensen is niet voor Groen. 95% van de mensen is niet voor PVDA. 85% van de mensen is niet voor CD&V.... wees eens ernstig man.

 • Andre Dillaart

  Moet je er nog bij vermelden dat 90 % van de bevolking niet van het bestaan van deze peiling af weet , veel ruchtbaarheid is er in de pers in ieder geval niet aan gegeven. Anders stond de teller misschien op 500.000

 • jean pierre bovele

  85% van de mensen zijn tegen volgens peilingen die dan vlug verdwijnen! Belooft voor de verkiezingen. Verwacht maar een meer dan ferme ruk naar rechts overal in Europa. Dit pakt is een godsgeschenk voor N-VA en VB!