Vlaams Belang-verkozene verwijdert Facebookpost: “Vier redenen waarom E.T beter is dan een Marokkaan”

De Facebookpost van Nathalie Dewulf, een week voor de verkiezingen.
rv/Joke Couvreur De Facebookpost van Nathalie Dewulf, een week voor de verkiezingen.
Op 19 mei, exact een week voor de verkiezingen, postte de Izegemse Vlaams Belang-kandidate Nathalie Dewulf op haar Facebookpagina “vier gegronde redenen waarom E.T beter is dan een Marokkaan”, met daarbij de uitleg “Hij kwam alleen, hij had al een fiets, hij leerde onze taal en hij wou terug naar huis”. Dewulf, die verkozen werd voor de Kamer, excuseert zich nu voor die ‘flauwe mop’.

Dewulf zegt dat het gaat om een afbeelding die ze “al vaak had voorbij zien komen” en enkel als “mop” wilde posten. “Maar als ik hier mensen mee gekwetst heb, wil ik mij excuseren. Dat was zeker de bedoeling niet, daarom heb ik de afbeelding ondertussen ook verwijderd.” Voor de partijtop volstaat die uitleg. Woordvoerder Klaas Slootmans zegt na een gesprek met Dewulf “hier geen kwaadwilligheid in te zien”. "Ze excuseert zich ervoor en dat volstaat voor ons.”

Dewulf haalde op 26 mei vanop de vierde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst het tweede hoogste aantal voorkeurstemmen bij Vlaams Belang, na lijsttrekker Wouter Vermeersch. Ze raakte dan ook vlot verkozen. In oktober 2018 maakte ze haar debuut in de politiek en werd ze verkozen tot gemeenteraadslid in Izegem.

Het was Limburgs ondernemer en politicus Saïd Bataray die de post ontdekte en vanmorgen op Twitter plaatste. “Een nieuwe dag betekent een nieuwe Vlaams Belanger die we mogen exposen”, aldus Bataray. Hij post sinds gisteren een reeks Vlaams Belang-verkozenen die in het verleden in opspraak zijn gekomen om verschillende redenen. Gisteren haalde bijvoorbeeld ook nog lokaal Vlaams-Belanger Jef Leffelaer, gemeenteraadslid in Stabroek, 
de media met zijn voorliefde voor SS-muziek.

“Het is ondertussen nog maar eens duidelijk hoezeer we na de overwinning van 26 mei onder de loep gelegd worden”, verklaarde Slootmans gisterenavond. “Alle wapens worden ingezet om Vlaams Belang uit de running van de regeringsonderhandelingen te duwen.”
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brahim Almos

  Zo iemand moet hier het beleid gaan voeren. Wat een verrijking voor Vlaanderen.

 • Francis Brooks

  Ik vond dit best wel grappig eigenlijk! Pure onderbroekenlol... Iets wat mensen niet meer kennen... Waar is de tijd dat je nog met alles kon lachen? Die politieke correctheid is zo ver aan het gaan, dat we binnenkort voor ieder woord dat we willen uitspreken toestemming moeten vragen. En er eerst nog op belast worden ook!

 • ivan de ridder

  VB moet eerst eens haar eigen mensen wat lessen in communicatie geven. Ze geven gratis en voor niets zélf munitie aan andere partijen om hun af te schieten, zien ze dat nu zelf niet in?

 • Steven Otten

  Mag je met niets nog lachen ofwa? Over belgen en hollanders zen er ok moppen za. Bekrompen mensen...

 • Christine Laevers

  Het niveau ligt heel laag in de Kamer.