Vlaams Belang 'steunt' dansende schepen Wouter Van Bellingen

Wouter Van Bellingen met zijn danspartner Olga Jerechova
Wouter Van Bellingen met zijn danspartner Olga Jerechova
De Vlaams Belang afdeling van Sint-Niklaas roept vandaag met een emailcampagne op om de dansende Sint-Niklase schepen Wouter Van Bellingen te steunen. De eerste zwarte schepen van Vlaanderen kwam eind maart in het oog van de storm toen hij een televisieoptreden liet voorgaan op de gemeenteraad.

De Sint-Niklase gemeenteraad van 26 maart werd zelfs geschorst omdat schepen Wouter Van Bellingen (SOS 2012) niet aanwezig was. Meerderheid en oppositie vonden het niet kunnen dat de schepen van jeugd, internationale samenwerking en burgerzaken een televisieprogramma (Sterren op de dansvloer) liet voorgaan op zijn politiek ambt. Ook kartelpartner sp.a zat verveeld met de zaak. Het Vlaams Belang steunt Van Bellingen nu wel. Met de actie hoopt men bij de VB-afdeling dat de schepen op de volgende gemeenteraad van 23 april, weer moet kiezen tussen de politiek of het dansprogramma.
 
'Sterren in de Gemeenteraad'
"Ook al staat hij in het programma op de laatste plaats met een schamele 17 punten, zou het een goede zaak voor Sint-Niklaas en wellicht ook voor Wouter zelf zijn, dat hij in het programma blijft. De kans is namelijk groter dat hij winnaar wordt van 'Sterren op de Dansvloer' dan 'Sterren in de Gemeenteraad'." In de elektronische flyer wordt opgeroepen via telefoon of sms voor Wouter te stemmen. (belga/ypu)