Vlaams Belang sleept Groen-voorzitster Meyrem Almaci voor rechter wegens laster

Groen-voorzitter Meyrem Almaci
BELGA Groen-voorzitter Meyrem Almaci
Het Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen Groen-kopstuk Meyrem Almaci. Dat melden de kranten van Mediahuis. Aanleiding zijn de uitlatingen van Almaci in het kopstukkendebat op Eén. De voorzitster van Groen had Vlaams Belang als racistisch ­bestempeld, maar dat vond Van Grieken "gratuit en lasterlijk".

De voorzitter van Vlaams Belang diende gisteren een klacht in tegen zijn collega van Groen voor smaad en laster en eerroof. Hij ­beroept zich daarvoor op een arrest van maandag. Een rechter oordeelde toen dat uitgeverij Egmont, de huisuitgeverij van Vlaams Belang, niet geweerd mag worden van de boekenbeurs.

De rechter in beroep verwierp daarbij de redenering van de organisatoren dat VB discriminatie propageert. "Het is niet bewezen dat de politieke overtuiging van de partij racistisch of discriminerend zou zijn", staat in het arrest.

Vlaams Belang is tevreden en wil wie de partij bewust racistisch noemt juridisch aanvallen. De klacht tegen Almaci is echter vooral symbolisch, want ze geniet van parlementaire onschendbaarheid voor uitspraken die ze in haar functie doet.

Niet onder de indruk
Groen is niet onder indruk van de klacht. “We gaan ons altijd blijven verzetten tegen racisme en discriminatie, in woord én daad. Een klacht van het Vlaams Belang verandert daar niets aan”, klinkt het bij een woordvoerder. De groenen wijzen er fijntjes op dat “de partij die altijd schermt met vrije meningsuiting nu iemand aanvalt die haar vrije mening verkondigt”.
457 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip De Meuter

  Bij die linksen is tegenwoordig alles wat hun visie niet is racistisch , extreem , discriminerend , maar de stem van 100.000den gewoon negeren is democratisch ?! Dat het maar vlug mei 2019 is , een links beleid dat niet-Belgen op de eerste plaats zet moet afgestraft worden , onze minder bedeelden, gehandicapten, sociale woningen... moeten eerst geholpen worden ! Geschat begrotingstekort 2019 : 8,2miljard euro - jaarlijkse immigratiekost : 7,2miljard euro , hoeft geen verdere commentaar !!

 • Carlo Blanckaert

  Het is symbolisch. Die groenen snappen het weeral niet. Man wie heeft daar nu toch weeral op gestemd.

 • jan verbruggen

  Dat een partij jarenlang discriminatie en racisme hoog in haar vaandel voert en zich afficheert met de slogan 'eigen volk eerst' , daarna zijn door zichzelf geprofileerde imago wil gaan aanvechten voor de rechter, getuigt ofwel van domheid, ofwel van verregaande decadentie en misplaatste brutaliteit.

 • daniel moniez

  er had nooit ne cordon mogen zijn, had vlb mee geregeerd,was beter of minder geworden,? nu heeft iedereen raden naar....................

 • Robby Kessen

  Groen is evenals het VB een extreme partij, maar zij zijn toegelaten en mogen andere beledigen.