Vlaams Belang protesteert tegen migratiepact met projectie op ambtswoning premier, security komt hardhandig tussen

Vlaams Belang projecteert "Stop Marrakesh migratiepact" op de Lambermont.
Twitter/Jan De Meulemeester Vlaams Belang projecteert "Stop Marrakesh migratiepact" op de Lambermont.
Terwijl het kernkabinet in de Lambermont bijeen zat over het VN-migratiepact, probeerde Vlaams Belang zijn verzet tegen de tekst kracht bij te zetten. De partij projecteerde op de ambtswoning van de premier de tekst “Stop Marrakesh Migratiepact”. Even toch, want het veiligheidspersoneel van de premier greep al snel in.

De projectie scheen vanuit een kleine vrachtwagen op straat, zo is te zien op een filmpje van journalist Jan De Meulemeester van VTM Nieuws.

Een aantal veiligheidsmensen liet de protestactie tamelijk kordaat stopzetten en kegelden een medewerker van de partij uit de vrachtwagen.

Ook partijvoorzitter Tom Van Grieken liet van zich horen. “Zo werkt het niet", herhaalt hij op de beelden wanneer hij gevraagd wordt om de actie te beëindigen. “Ik ga staan waar ik wil staan.”

De belangrijkste ministers van de federale regering waren deze namiddag aanwezig in de Lambermont, de ambtswoning van de premier, voor een spoedoverleg over het VN-migratiepact. Het kernkabinet werd stopgezet rond 17.30 uur. Morgen wordt verder gezocht naar een oplossing uit de impasse. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Geel

  Een mooie ludieke en vreedzame actie om het gevaar van dit soort pact te onderlijnen.

 • Ronny Severeyns

  Privé veiligheidspersoneel heeft in de openbare ruimte hoegenaamd géén bevoegdheid. En al zeker niet over het eigendom van anderen dan de opdrachtgever. Hier zou ik een fameuze staart aan breien.

 • THIERRY DE KERF

  Goed dat de security hard is opgetreden tegen deze extreem-rechtse kliek .

 • Eric Leysen

  De enige partij die onze kant kiest. Dat onthou ik wel bij de verkiezingen in mei '19.

 • Glenn Lambrecht

  Inderdaad...hou een referendum onder het volk!