Vlaams Belang op zwart zaad: leden moeten 10 euro per maand bijleggen

Filip Dewinter (Vlaams Belang).
BELGA Filip Dewinter (Vlaams Belang).
Terwijl N-VA door haar grote verkiezingsoverwinning in het geld zwemt, moet Vlaams Belang elke eurocent in twee bijten. De Antwerpse poot vraagt alvast om 10 euro per maand te sponsoren. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

N-VA kan tegen de volgende verkiezingen een oorlogskas van 43 miljoen euro opbouwen. Dat achterhaalden KU Leuven-politicologen Bart Maddens en Jef Smulders in hun onderzoek naar de partijfinanciering. Niet alle partijen zitten er zo warmpjes bij. Vlaams Belang bijvoorbeeld: door het slechte Vlaamse en federale verkiezingsresultaat krijgt de extreemrechtse partij 2,5 miljoen euro minder aan staatssteun. En ook de lokale verkiezingen van 2012 vielen tegen waardoor ook de inkomsten van de provincies zakken van 1 miljoen euro tot 400.000 euro.

Kopstuk Filip Dewinter vertelt aan Gazet Van Antwerpen dat de partij het sinds de verkiezingen met liefst een derde minder mensen en middelen moet doen. Toch geeft de partij zich niet helemaal gewonnen. Voor de lokale verkiezingen van 2018 wil de partij de kas weer spekken. Daarom wordt aan leden gevraagd om maandelijks minstens 10 euro te storten.

Voor de lokale verkiezingen van 2018 wil Vlaams Belang de kas weer spekken