Vlaams Belang neemt N-VA-campagne integraal over

Vlaams Belang nam de foto’s en slogans van de N-VA-campagne volledig over.
rv Vlaams Belang nam de foto’s en slogans van de N-VA-campagne volledig over.
In de Kamercommissie kreeg de N-VA forse kritiek voor haar affichecampagne tegen het migratiepact, behalve van het Vlaams Belang. Van Filip Dewinter kreeg de partij zelfs felicitaties. “Ze had van mij kunnen zijn”, klonk het. Amper een uur later heeft zijn partij de campagne volledig overgenomen, blijkt nu.

“Mag ik u feliciteren met uw campagne die u vandaag hebt gelanceerd”, zei Dewinter. Hij verwees ook naar de gelijkenissen met de communicatie van de Duitse extreemrechtse partij AfD.

Dewinter verwijst op zijn smartphone naar de gelijkenissen met een campagne van de Duitse partij AfD.
VRT NWS Dewinter verwijst op zijn smartphone naar de gelijkenissen met een campagne van de Duitse partij AfD.

“Een beter bewijs dat de impact van onze strekking en diegenen die mijn standpunten delen ook vandaag doorweegt kan ik moeilijk leveren”, besloot Dewinter in zijn tussenkomst.

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken deelde kort nadien de identieke affiches via Twitter, met de enkele wijziging dat er nu het Vlaams Belang-logo in verwerkt werd en extra grafiek met de woorden “Stop Marrakesh Migratiepact”.

rv
rv
rv23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Terecht, want het is recht in de roos gemikt.

 • Mark Verlot

  Super, op naar de verkiezingen van 2019!

 • Bart Bauwens

  Vlaams Belang met NVA zou echt wel een droom zijn die uitkomt. Leg de ruzie even neer en probeer jullie goede rechtse standpunten te delen.

 • Ruby Garmyn

  Misschien moeten we de waarheid eens onverbloemd verkondigen - Wij #Vlamingen wensen nog ALLEEN #migranten te ontvangen die NIET op de maatschappij en op onze verzorgingsstaat wegen. Legaal alleen op basis van ONZE criteria. Illegaal zonder verwijl terug naar huis.

 • Peter Thys

  samen met de NVA staan wij sterk! Een gemiste kans of de campagne nog beter te doen slagen (voor de NA ten minste)Eigen partij eerst !