Vlaams Belang dient klacht in na Antwerps prostitutierapport

UNKNOWN

Het Vlaams Belang is "verbaasd en geschokt" over de manier waarop het Antwerpse schepencollege en schepen voor Sociale Zaken Monica De Coninck (sp.a) communiceert over het rapport 'Schone schijn bedriegt, over opbloeiende prostitutie in de rafelrand' van sociologe/criminologe Marion Van San. De partij dient klacht in bij het Antwerps parket wegens het aanzetten tot prostitutie.

Openbaarheid
Volgens het Vlaams Belang klopt het niet dat het rapport niet openbaar gemaakt werd omdat de privacy van de getuigen in het gedrang zou komen. De partij kon het bewuste rapport inmiddels inkijken en stelt vast dat de stad Antwerpen alle moeite gedaan heeft om het blazoen van het Schipperskwartier op te poetsen maar dat deze vorm van 'window dressing' snel doorprikt wordt door onder meer het gedoogbeleid ten aanzien van pooiers en mensenhandelaars. "Niet alleen houdt de stad Antwerpen minderjarigen in de prostitutie, maar zet zij door het uitdelen van condooms minderjaren aan om zich te prostitueren", klaagt het Vlaams Belang nog aan.

Ongezien
Filip Dewinter, fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, meent dat "het ongezien en ongehoord is dat de stad als opdrachtgever haar eigen onderzoekers onder druk zet om bepaalde negatieve passages uit het rapport te halen". Hij kondigt aan de burgemeester en schepen De Coninck hierover te interpelleren op de gemeenteraad van 17 maart. (belga/sam)