Vlaams Belang daagt Kristof Calvo voor rechter na debat

Kristof Calvo
PHOTO_NEWS Kristof Calvo
Barbara Pas, Oost-Vlaams Kamerlijsttrekker voor Vlaams Belang bij de komende verkiezingen, daagt Kristof Calvo (Groen) voor de rechter na een debat in Terzake op Canvas. Calvo noemde Pas in dat gesprek een racist, een uitspraak waar hij nog steeds achter staat.

"De Vlaams Belang-campagne is deze keer wel bijzonder straf en racistisch", zei Calvo, het nummer twee op de Antwerpse Kamerlijst, in het debat. "Het Vlaams Belang is altijd al een partij geweest die mensen tegen elkaar opzet, die wat mij betreft terecht is veroordeeld wegens racisme."

Barbara Pas antwoordde dat ze geen racist is en zich niet aangesproken voelde. "U bent wel een racist en racisme is geen kinderspelletje, het is een misdrijf", zei Calvo daarop.

Het Vlaams Belang-lid daagt haar debatpartner daarom voor de burgerlijke rechtbank. "Racisme is een ernstig misdrijf waaraan ik mij nooit heb bezondigd en dat zal ik ook nooit doen", verdedigt ze zich. "Het immigratiedebat heeft niets met racisme te maken, maar alles met het veiligstellen van ons sociaal model zoals we dat vandaag kennen."

Pas eist dat de burgerlijke rechter het lasterlijk karakter van de uitlatingen vaststelt en haar een morele schadevergoeding van 1 euro toekent.

Kristof Calvo staat naar eigen zeggen nog steeds voor 100 procent achter zijn uitspraak en krijgt daarin de steun van de partij. "Vlaams Belang blijft zich voortdurend schuldig maken aan racisme. Het is de plicht van elk democratisch politicus om dat te blijven aankaarten", stelt hij.

Barbara Pas
PHOTO_NEWS Barbara Pas