Vlaams Belang: “CD&V moet Schauvliege dwingen tot ontslag”

Vlaams Belang fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens
belga Vlaams Belang fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens
"Als CD&V nog enige christelijke waardigheid heeft, dwingt ze minister Schauvliege tot ontslag. Voor een minister in functie is liegen immers een onvergeeflijke hoofdzonde." Dat zegt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens in een reactie op de uitspraken van Vlaams minister Joke Schauvliege.

Net als oppositiepartijen sp.a en Groen is ook oppositiepartij Vlaams Belang niet te spreken over de opvallende uitlatingen van minister Schauvliege over de klimaatbetogingen.

"Van recupereren tot criminaliseren: deze minister weet inzake klimaat van geen hout pijlen meer maken. Door boudweg leugens te verkondigen om de eigen achterban te sussen, is Schauvliege en bij uitbreiding de hele Vlaamse regering de geloofwaardigheid over dit thema - voor zover ze die al hadden - nu volledig kwijt", zegt fractieleider Chris Janssens.

"Misschien kan CD&V haar parlementsleden naar scholen sturen om les te geven in ministeriële deontologie? Bij Schauvliege stond het water al aan de lippen, nu is ze volledig kopje onder gegaan", aldus Janssens. Hij vindt dan ook dat CD&V Schauvliege moet dwingen om ontslag te nemen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • BAUDOUIN HUYSVELD

  Vlaams Belang is niet veel beter, dan de andere partijen

 • Guy Bevers

  Zijn alle partijen niet groot geworden door te liegen !??

 • Jan Boden

  Het wordt lachwekkend, al onze politici zijn ineens klimaatactivisten geworden. Misschien hun naam veranderen in Groen Belang, kwestie van geloofwaardig te blijven aan hun idealen.

 • Frans Peeters

  Hoe je het nu draait of keert Schauvliege heeft wel een punt gemaakt waarbij je believers hebt en non believers krijgt

 • Ludo Hermans

  Ik ben het met jullie eens, maar liegen, welke politieker doet dat niet? Namen graag!