Vlaams Belang blijft massa’s geld pompen in onlinepropaganda

Vlaams Belang Facebook
RV Vlaams Belang Facebook
Vlaams Belang en zijn kopstukken blijven volop investeren in propaganda op Facebook. In totaal gaat het al over meer dan 100.000 euro in één maand tijd. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg vandaag.

De partij, die de account "Vlaams Belang" en "Tom Van Grieken" beheert, spendeerde de afgelopen dertig dagen meer dan 80.000 euro op Facebook. Ter vergelijking: tijdens de hele verkiezingscampagne was dat zowat 600.000 euro. Daarbovenop komt nog de account van Europees Parlementslid Tom Vandendriessche, die meer dan 22.000 euro aan Facebook-advertenties kocht. Samen zitten de accounts dus aan meer dan 100.000 euro uitgaven in een maand tijd.

Dat staat in schril contrast met de andere politieke partijen. Die hebben zonder uitzondering hun onlinepropaganda na de verkiezingen op een laag pitje gezet of helemaal stil­gelegd. N-VA zat de voorbije dertig dagen bijvoorbeeld maar aan 3.203 euro Facebook-publiciteit, Groen aan 1.273 euro en CD&V heeft momenteel welgeteld nul be­talende advertenties actief.

De hoge uitgaven van Vlaams Belang zijn ongewoon, zo net na de verkiezingen. "Er was ook reden toe om nu te communiceren", reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken. "We zijn uit de Vlaamse onderhandelingen gebonjourd. Net als sportmannen maak je als partij het verschil op het moment dat anderen niets doen. Misschien zijn de andere politieke partijen ook nog op zoek naar een nieuwe boodschap. Daar hebben wij minder last van.”
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  stop die partijfinanciering, laat hun eigen leden hun partij financieren zoals bij de pvda. Dat is pas democratie

 • danny janssens

  moet pijn doen : al dat geld uitgeven en dan nog niet kunnen meeregeren :)

 • anna vandenberg

  VLbelang niet alleen, ook PVDA stalkt de mensen online of is voor hen de reklame gratis, ik heb maar één fimpje van Mertens rap verwijderd gezien van facebook, Kerstmis vieren bij mijn moeder te provocerend voor de hun kiezers waarschijnlijk, een ruime mooie woonkamer met bijhorend schilderij en moeder versierd met bijhorende gouden juwelen. Ik moet zelf mijn kale muren verven en juwelen heb ik ook al niet.

 • armando bentini

  Logisch toch, media boycot al jaren het Vlaams Belang.

 • johan kalfas

  Alleen op die manier kan zo'n partij mensen manipuleren. Het ergste van al is dat die mensen alles wat op het net komt voor waar aannemen zonder kritisch na te denken !!