Viv Van Dingenen wordt voorzitter partij SOS2012

belga
Actrice Viv Van Dingenen, die onder meer in 'Thuis' en 'Witse' speelde, wordt voorzitter van de lokale Sint-Niklase partij SOS2012. Dat is de partij van uittredend schepen Wouter Van Bellingen.

SOS 2012 stuurt, als eerste lokale partij in Sint-Niklaas, twee verkozenen naar de gemeenteraad: Wouter Van Bellingen (1.440 voorkeursstemmen), die fractieleider wordt, en Ali Salhi (573 voorkeurstemmen). Daarnaast blijft Latifah Benlamchich voor SOS 2012 in de OCMW-raad. Van Dingenen was onder meer te zien in 'Thuis', 'Katarakt', 'Witse' en 'Deadline 14/10'. "SOS 2012 wenst het toekomstig stadsbestuur veel succes en zal constructieve voorstellen doen voor een betere stad", aldus Van Dingenen. "Onze stad kan anders en beter. SOS 2012 wil de hand reiken naar anderen die hieraan willen meewerken."

Vanaf 2 januari is Wouter Van Bellingen, huidig schepen van Jeugd, Burgerzaken en Internationale Samenwerking, werkloos. Hij stelt dat solliciteren niet makkelijk loopt. "Vroeger kreeg ik opmerkingen omwille van mijn huidskleur", aldus Van Bellingen. "Maar, en het is misschien wat cru gezegd, nu heb ik de indruk dat het makkelijker solliciteren is met een strafblad, dan met een politiek engagement. Ik ben al drie keer tweede geëindigd op een sollicitatie, maar werd telkens niet aangeworven omwille van mijn engagement of omwille van (de verkiezingen in, red.) 2014, terwijl SOS2012 een lokale partij is."