Vitrine van Antwerp-hooligan die maats "verklikte" met twintigtal kogels doorzeefd

.
Marc De Roeck .
Op de Vlaamsekaai in Antwerpen is vannacht geschoten op 'D' Architectural Concepts, een exclusieve interieurzaak. De zaak staat op naam van Dennis T., een Antwerp-hooligan die gearresteerd werd voor de aanval op Beerschotbussen in Mortsel in augustus 2017. Hij werd daar echter niet voor vervolgd, omdat hij de speurders haarfijn uitlegde hoe de harde kern van Antwerp georganiseerd is. Mogelijk gaat het dan ook om vergelding.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

T. werd eerder dit jaar samen met een tiental anderen opgepakt in het onderzoek. In de gsm’s vonden de speurders toen ook afspraken, foto’s en filmpjes van eerdere supportersrellen. T. ontkent aan onze redactie dat hij zijn maats verklikt heeft. "In het kader van het onderzoek hebben de speurders mijn gsm uitgelezen en daaruit is alles naar boven gekomen. Met drugs heeft dit alleszins niet te maken", aldus T.

Marc De Roeck

Het beschoten pand is niet bewoond, er zijn enkel kantoren. De etalage van het pand werd doorzeefd en ter plaatse werden heel wat kogelhulzen aangetroffen, mogelijk van een zwaar kaliber. Het labo en het parket komen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Een mogelijke link met het onderzoek naar de aanval op de Beerschotbussen is een van de pistes die worden onderzocht, maar voorlopig is het motief voor de aanval nog bijzonder onduidelijk. Eind deze maand komt de zaak van de aanval op de Beerschotbussen voor de rechtbank.

Marc De Roeck
Lefelon
Marc De Roeck
Marc De Roeck122 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric hindryckx

  Napoli aan de Schelde. Molenbeek in 't kwadraat. Jambon, weer iets om op te kuisen ....

 • Karel Nyskens

  En aleen maar klagen over buitenlanders. Ziehier

 • Peter Nols

  Hooligans dat mocht af en toe toch iets kosten van De Wever, ze hebben toch niet met een kanon geschoten enkel met een zwaar oorlogswapen.

 • bert triau

  wat een veilige stad

 • David De Geyter

  De kracht van de verandering.