Visverbod op Boudewijnkanaal in Brugge door vervuild bluswater na brand houtbedrijf

JVK
Op het Boudewijnkanaal in Brugge is door het Agentschap voor Natuur en Bos een tijdelijk visverbod ingesteld naar aanleiding van de brand bij houtrecyclagebedrijf Geldof. Het vervuilde bluswater is de boosdoener. Zeker tot 23 augustus is vissen verboden.

Een grote stapel houtafval vatte op zaterdag 8 augustus vuur in het bedrijf langs de Pathoekeweg. Sindsdien is de brandweer van Brugge druk in de weer om alle broeihaarden te blussen. Die bluswerken zullen nog zeker tot begin volgende week duren.

Bij het blussen gebruikt de brandweer water afkomstig uit het Boudewijnkanaal. Dat water is teruggevloeid in het Zijdelings Vaartje en in het Boudewijnkanaal. Mogelijk is het bluswater vervuild door de resten verf en lijm die op het houtafval zaten.

De consumptie van vissen uit die waterlopen wordt dus afgeraden omwille van gezondheidsredenen. Daarom heeft het Agentschap voor Natuur en Bos op het Boudewijnkanaal en het Zijdelings Vaartje een visverbod ingesteld. Het verbod loopt tot 23 augustus, maar kan nog verlengd worden.