Exclusief voor abonnees

Virologen niet opgetogen over komst niet-Europese toeristen: “Het is een gevaar”

Viroloog Marc Van Ranst.
Bart Leye. Viroloog Marc Van Ranst.
“Deze zomer zullen we onder Europeanen blijven”, had de Franse president Emmanuel Macron voorspeld. Maar kijk, we zijn nog geen twee maanden verder en de grenzen gaan alweer open voor niet-Europeanen. Virologen zijn hier allerminst opgetogen over, volgens Marc Van Ranst (KU Leuven). “Het is een gevaar”, klinkt het.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
117 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • david Willems

  ik snap niet waarom de mensen perse op vakantie willen gaan.blijf gewoon thuis!! straks moeten wij weer verplicht in de lockdown zitten

 • Peter Nols

  In het voorjaar is dit van 1 besmette persoon uitgewaaid naar heel de wereld. Nu zijn er dagelijks 160.000 nieuwe besmettingen terwijl er een reisstop is. Dit nu loslaten, enkel en alleen voor geldprofijt, is hetzelfde als aan volle vaart recht op een muur afrijden.

 • Gustaaf Govaerts

  De grenzen hadden zeker nog een volledig jaar moeten gesloten blijven, maar ja de heren ministers weten toch alles beter.

 • Juliette Francois

  Had men wereldwijd voldoende medisch beschermingsmateriaal op voorraad gehad in WZC, instellingen en ziekenhuizen dan was er geen sprake van een pandemie. En ik heb het echt niet over de maskers die wij dragen! Ik hoop dat de wereldleiders hun les geleerd hebben, nooit meer besparen op wetenschap en medische materialen! En de voedselveiligheid moet China aan banden leggen. Inderdaad, daar draagt de bevolking bijna altijd maskers, ze hebben elkaar en de wereld toch niet kunnen beschermen...

 • Jan Groenendaal

  Ik vrees dat deze epidemiegolf niet erg genoeg was om bepaalde mensen te overtuigen. De hete plaat die ze even aanraakten was niet warm genoeg. Het zal een catastrofale infectie moeten zijn of een oorlog. Het probleem van dat mooie dier de de mens is dat hij stekeblind kan worden door zijn eigen hersenspinsels.