Vijftiger rijdt agenten omver om aan politiecontrole te ontkomen

Illustratiebeeld.
Belga Illustratiebeeld.
Een 52-jarige man die aan een controle door de Brusselse lokale politie probeerde te ontkomen, heeft daarbij verschillende agenten opzettelijk aangereden. Vier agenten raakten gewond. De man kon uiteindelijk opgepakt worden en werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt de Brusselse politie.

Het incident vond vorige week donderdag plaats op het Saincteletteplein. Agenten van de Brusselse politie die deelnamen aan een operatie van de sectie Drugs, volgden een vijftiger van wie vermoed werd dat hij net betrokken was geweest bij een drugstransactie. Toen de agenten de auto van de man omsingelden met een wagen, twee motoren en een fiets om hem te controleren, liet die dat niet zonder slag of stoot gebeuren.

De man reed bruusk achteruit. Daarbij reed hij zowel een politieman te voet als een gemotoriseerde politieman aan. Vervolgens reed de vijftiger bruusk vooruit. Daarbij reed hij de fiets van een derde agent omver. Die derde agent kon net op tijd opzij springen. De man nam daarop de vlucht, waarbij hij over de politiefiets reed. Hij probeerde ook nog een tweede motoragent omver te rijden. Die moest zijn motor stoppen en de achtervolging staken.

Andere patrouilles die in versterking waren opgeroepen, konden de vijftiger uiteindelijk oppakken in de Opzichtersstraat. De man bleek voorwaardelijk vrij en werd ter beschikking gesteld van het parket.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Mijn respect voor al die agenten en veiligheidsdiensten, die elke dag zorgen voor onze veiligheid! Het is alleen jammer dat justitie de criminelen terug laat lopen. Op die manier blijf je bezig!

 • Fred Fourgon

  Klop hem de gevangenis in.

 • Roger Rymen

  Opnieuw cowboytoestanden met een crimineel die voorwaardelijk vrij kwam. Het is nu toch duidelijk en klaar dat de Belgische justitie het volledig laat afweten. En de politie die moet op gevaar van hun leven dan telkens weer opdraaien om telkens weer dezelfde criminelen op te pakken. Wegens het falen van justitie leven wij nu in een wetteloos land.

 • JAN krommentak

  weer eentje die plaats moest maken bedankt Geens !

 • Rayan El Arami

  Patrrik Versys, als de politie durft te schieten schreeuwt de massa moord en brand en wordt de agent aangeklaagd. Het is aan de rechters om dat krapuul zwaar te straffen zodat die twee keer nadenken alvorens te handelen. Maar de rechters vegen er hun voeten aan en maken misbruik van het feit dat ze niet zomaar uit hun ambt gezet kunnen worden. Hoog tijd voor een wet die dat wel mogelijk maakt!