Vijftiger krijgt 4 jaar cel voor misbruik minderjarige meisjes

De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdag een vijftiger uit Zemst veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar omdat hij in 2012 en 2013 vier minderjarige meisjes had misbruikt. De man had hen overgehaald om naaktfoto's van hen te nemen en had hen ook aangerand en verkracht. Zelf gaf hij toe dat hij foto's genomen had maar het seksueel misbruik was volgens hem verzonnen door de moeder van twee van de meisjes.

Die moeder was een werkneemster in het bedrijf van de vijftiger en tussen beide groeide een vertrouwensrelatie. Beide dochters van de vrouw, 12 en 16 jaar oud, kwamen regelmatig bij de man op bezoek. Die beweerde dat hij hen een opleiding tot fotomodel kon geven en vroeg hen herhaaldelijk te poseren, zowel gekleed en in lingerie als volledig naakt. Daarbij had hij hen ook aangerand en verkracht. Beide meisjes zouden daar geld voor gekregen hebben, één van hen op enkele maanden tijd zelfs een kleine 4.000 euro. Met twee minderjarige vriendinnen van de meisjes en een andere, meerderjarige vrouw gebeurde hetzelfde.

De vijftiger gaf toe dat hij naaktfoto's nam van de meisjes maar beweerde dat het seksueel misbruik verzonnen was. De moeder van twee meisjes die voor de man werkt, zou de man uit de weg willen hebben om diens goeddraaiende bedrijf over te nemen. De rechtbank geloofde dat verhaal niet en verklaarde alle beschuldigingen bewezen. De vijftiger is nu veroordeeld tot 4 jaar cel maar kan nog in beroep gaan.