Vijfde minderjarige opgepakt na rellen op Muntplein

Photo News
Er is een vijfde minderjarige opgepakt voor de rellen van vorige week woensdag op en rond het Brusselse Muntplein. Het gaat om één van de jongeren die op een auto van een voorbijrijdende vrouw hadden staan springen. Hij zou ook een chocoladewinkel geplunderd hebben. 

Het parket heeft hem laten voorleiden bij de jeugdrechter en vraagt zijn plaatsing in een gesloten instelling. Twee andere minderjarige verdachten werden al geïdentificeerd maar nog niet, aldus nog het parket.

Die vijfde minderjarige, G.D.F., geboren in 2001, was reeds gekend bij de jeugdrechtbank en werd op 21 november 2017 aangehouden op verdenking van diefstal met braak en met geweld of bedreigingen in een bende, volledige of gedeeltelijke vernietiging van een winkel, vernietiging van voertuigen met geweld of bedreigingen in een bende, meerdere gevallen van gewapende weerspannigheid en het dragen van een als wapen gebruikt voorwerp.

Volgens het parket heeft hij onder andere de 'Galler'-chocoladewinkel geplunderd en was hij één van de jongeren die gefilmd werden toen ze op de auto van een voorbijrijdende vrouw stonden te springen. Het parket heeft gevraagd dat hij in een gesloten openbare gemeenschapsinstelling voor jeugdbescherming geplaatst zou worden. De jeugdrechter zal in de loop van de namiddag een beslissing nemen over dit dossier, klinkt het.

"Daarnaast werden nog twee andere minderjarige verdachten geïdentificeerd door de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Zij moeten nog worden aangehouden. Tot slot heeft de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene vijf portretten van andere daders kunnen isoleren die momenteel worden geïdentificeerd."
54 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • nicole degens

  en binnenkort weer eens méér betalen voor onze verzekering. Het geld moet toch van ergens komen niet?

 • jef vermeulen

  En dan ? Wat is het probleem ? Ze worden toch niet gestraft en nu komen de verzekeringen plots wel tussen ? Nu kunnen ze vergoeden terwijl je anders nooit vergoed wordt ?

 • Gerd Peeters

  En wat gaat het gerecht doen, ze mogen ze niet straffen want ze zijn minderjarig. Goed bezig hé, ik vind als ze volwassen misdaden plegen moeten ze volwassen gestraft worden. En geen gepamper meer. Het is genoeg geweest.

 • René Schoeters

  Die gasten hebben geen remmen meer en er wordt ook niet aan de handrem getrokken! Er mag ondertussen al eens een duidelijk voorbeeld gesteld worden, jammer voor degene die dan het eerste slachtoffer is!

 • karel daneeels

  en waar zitten die meerderjarigen? alles weer op kosten van de werkman zeker wel laat het Brussels gewest maar opdraaien voor de kosten die kunnen toch niets anders dan alles om zeep helpen. en geen geld meer van Vlaanderen naar ginder.dat kunnen we hier voor wat beters gebruiken onze eigen mensen die hun leven lang gewerkt hebben