Vijf verdachten van onderzoek naar Hells Angels blijven in de cel

Bij een reeks huiszoekingen op diverse adressen werd een heel wapenarsenaal aangetroffen, zoals onder meer een raketlanceerder.
TONY VAN GALEN Bij een reeks huiszoekingen op diverse adressen werd een heel wapenarsenaal aangetroffen, zoals onder meer een raketlanceerder.
De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding bevestigd van vijf verdachten die in de cel beland waren in kader van het onderzoek van het federale parket naar de motorbende Hells Angels. 

Van twee verdachten werd de raadkamerzitting met een week uitgesteld. Een verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Advocaat Philip Daeninck, die de raadsman is van de vermeende president van de Genkse Hells Angels, heeft laten weten hoger beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Tongerse raadkamer om zijn aanhouding te bevestigen. "Men is van dit dossier iets aan het maken dat het helemaal niet is. Er wordt aan sfeerschepping gedaan", zegt Daeninck, die de zaak van zijn cliënt Gianluca P. uit Houthalen-Helchteren voor de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) mag gaan pleiten. De veertiger werd opgepakt bij de grootschalige actie van de federale gerechtelijke politie Limburg. 

Bij de reeks huiszoekingen op diverse adressen werd een heel wapenarsenaal aangetroffen, zoals onder meer een raketlanceerder. Ook de clubhuizen van de Hells Angels in Rekem bij Lanaken en Genk kregen het bezoek van de speurders. 

Een reeks vuurwapens, met munitie.
Van Galen Een reeks vuurwapens, met munitie.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • tony derukker

  waar hebben ze die stalen bollen met staven gehaald? dat zijn de eerste spijkereggen van de belgische douane jaren dertig, normaal wordt er nog een ketting tussen despannen. Zijn die verbeurd en kan je die kopen? superzeldzaam.

 • Hedwig Jacobs

  Zeker nog twee dagen, dan is alles terug al een beetje bezonken, en weten we het al niet meer.

 • Frans Dedokker

  Straf dat ze dat nu wel kunnen, terwijl terroristen na 24 of 48u vrij zijn..

 • Luc Vanderkelen

  Excuseer een lege racketlanceerder!