Vijf snelheidsduivels scheuren met meer dan 220 km/u door trajectcontrole E40

Didier Verbaere
Op de politierechtbank van Aalst zijn deze middag vijf snelheidsduivels met Franse nationaliteit zwaar veroordeeld voor enorme snelheidsovertredingen op de trajectcontrole van de E40.

Tussen Wetteren en Erpe-Mere wordt de gemiddelde snelheid van alle verkeer gemeten. De vijf werden met een gecorrigeerde gemiddelde snelheid tussen 203 en 227 kilometer per uur geflitst.

Dat gebeurde in november vorig jaar, telkens tussen 1.10 en 1.50 uur ' s nachts. De vijf zagen elk hun snelle wagen verbeurd verklaard en moeten een geldboete van 3.000 euro betalen. Ze kregen 5 jaar rijverbod.
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Cuvalo

  Zo zot is het gerecht hier,om 1a2 uur s’nachts,is de strafmaat nie wa hoog?Als ze zat ne mens doodrijden en vluchtmisdrijf plegen kan het zijn da ze minder straf krijgen.Man man man

 • Olivier De Bruycker

  Variabele snelheidsbeperking is volgens mij de meest correcte. Soms is 120 te rap ( bij regen en heel druk verkeer) de andere keer belachelijk traag.

 • Yves Van Rossem

  Wat heeft dit met verkeersveiligheid te maken ? Of was er een file op dat ogenblik :-) Dat men de echte snelheidsduivels, die tijdens de dag > 20 km/h te snel rijden dan toegestaan, een veroordeling geven bv 1 week rijbewijs kwijt per km/h te snel daar heb ik het minste probleem mee echter dit is ronduit belachelijk voor woorden. Een crimineel krijgt minder voor een gewapende overval ...

 • Dirk Vregels

  Ga om dat tijdstip eens controleren bij scholen, goed voor de staatskas en files want je kunt duizenden rijbewijzen invorderen en de ijzerboer zal gouden tijden beleven. Een snelle auto is niet gevaarlijk maar enkel de chauffeur.

 • Gerry Cle

  Zulke uilskuikens horen niet thuis op de weg.