Vijf officiële kandidaten voor het voorzitterschap bij de Franstalige liberalen

MR-voorzitter en premier Charles Michel wordt op 1 december de voorzitter van de Europese Raad.
BELGA MR-voorzitter en premier Charles Michel wordt op 1 december de voorzitter van de Europese Raad.
Het partijbureau bij MR heeft vandaag vijf kandidaturen voor het voorzitterschap goedgekeurd. Het gaat om die van Clémentine Barzin, Georges-Louis Bouchez, Christine Defraigne, Denis Ducarme en Philippe Goffin. De kandidaturen van Michel Heremans en Michel Sanishvili zijn onontvankelijk. 

Nu MR-voorzitter en premier Charles Michel andere oorden op zoekt - hij wordt op 1 december de voorzitter van de Europese Raad - moeten de Franstalige liberalen op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kandidaten konden zich tot 25 september aanmelden. 

Zeven mensen deden dat ook. Het gaat om Brussels parlementslid Clémentine Barzin, senator en opkomend talent Georges-Louis Bouchez, gewezen senaatsvoorzitster Christine Defraigne, Kamerlid Philippe Goffin en federaal minister van Landbouw Denis Ducarme. 

Twee andere kandidaturen - die van de relatief onbekende Michel Heremans en Michel Sanishvili - zijn niet aanvaard. 

De eigenlijke verkiezingen vinden plaats tussen 21 en 23 oktober, per post. Op 12 november zijn de resultaten bekend. Haalt geen van de kandidaten een meerderheid in de eerste ronde, dan volgt op 29 november een tweede ronde. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.