Vijf mensen gerechtelijk gearresteerd na protest ‘gele hesjes’ in Brussel

Betoging ‘gele hesjes’ in centrum Brussel
Lukas Betoging ‘gele hesjes’ in centrum Brussel
Na het protest van de 'gele hesjes' gisteren in het centrum van Brussel zijn vijf mensen gerechtelijk gearresteerd. Dat zegt het Brusselse parket. Drie van hen zijn na verhoor vrijgelaten. Twee andere verdachten, onder wie een minderjarige, zijn ter beschikking gesteld van de procureur.

Een vijfhonderdtal actievoerders zette gisteren de boel op stelten tijdens een betoging van 'gele hesjes' in het centrum van de stad. Daarbij werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. 

Tientallen betogers werden opgepakt, vijf van hen zijn ook gerechtelijk aangehouden. Volgens het Brusselse parket gaat het om een persoon die ervan verdacht wordt verboden wapens (scheermesjes) bij zich te hebben gehad, een andere die in het bezit was van verdovende middelen en een iemand die verdacht wordt van opzettelijke vernielingen. Zij werden na verhoor vrijgelaten. 

Twee andere verdachten blijven aangehouden. Het gaat om F.E., die verdacht wordt van weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Hij moet op 4 januari voor de correctionele rechtbank verschijnen. De andere verdachte die aangehouden blijft, is minderjarig. Die persoon wordt verdacht van opzettelijke vernielingen en het in brand steken van twee politievoertuigen.

Betoging van de Gele Hesjes in Brussel
Photo News Betoging van de Gele Hesjes in Brussel
Betoging van de Gele Hesjes in Brussel
Photo News Betoging van de Gele Hesjes in Brussel11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Bocque

  Klimaatmars met waarschijnlijk 15.000 welstellende betogers en de rest die niet meer kunnen betalen mogen verhongeren. Maak,de uitstoot van wagens 100% zuiver. Blijkbaar is dit perfect mogelijk met aangepaste motor en brandstof. Probleem opgelost. Ik heb zo de indruk dat de regeringen dit hier in Europa gewoon willen uitlokken alhoewel het technisch mogelijk is om de uitstoot bij brandstofwagens zuiver te maken.

 • Johan Billiet

  maar 5...die maandag toch al terug amok mogen gaan lopen??...och ja...justitie zou eens moeten werken...wie gaat die twee politie-combi's betalen...wij weer..niet de dader(s)...

 • deruick derge

  Ze zouden beter de ministers die de bevolking bestelen en oplichten oppakken... En ze ook nadien niet meer vervangen, ze zijn met veel te veel voor ons kleine landje!

 • Sjonny Martero

  Protest voeren? Om te beginnen allemaal rode diesel tanken. Je treft er alleen de staatskas mee. Pakkans? Praktisch geen. Mijn buurman rijdt al 20 jaar met rode diesel. Momenteel bespaar hij 2500 euro per jaar. Als hij nu een boete zou hebben? Er ligt 1250 euro klaar die hij met plezier zal betalen. Ik kan hem geen ongelijk geven. Proberen waard.

 • leen hanssens

  Amaai. Zoveel, 5 !!