Vijf medewerkers Dierenkliniek UGent onwel afgevoerd naar ziekenhuis

Van Puyenbroeck
Vijf personeelsleden van de Dierenkliniek (Faculteit Diergeneeskunde) in Merelbeke zijn vanmiddag onwel geworden na het inademen van een onbekende stof. De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis UZ Gent.

Het arbeidsongeval gebeurde in de kelder van een van de gebouwen, waar de werknemers aan het opruimen waren. Er stonden onder meer bokalen met restanten van chemische producten. De vijf personen hadden de ruimte even verlaten en bij het terug binnengaan werden ze onmiddellijk onwel.

Evacuatie
De slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis UZ Gent. De andere personen die zich nog in het gebouw bevonden, werden ondertussen geëvacueerd. Volgens de eerste metingen van de brandweer was er geen explosiegevaar en ook alle andere metingen bleven negatief.

Geen levensgevaar
De slachtoffers zijn allemaal meerderjarige werknemers van de universiteit. Het gaat niet om studenten. Ze zijn niet in levensgevaar. Het gebouw mocht rond 15.10 uur opnieuw betreden worden. Ook de kelder van het gebouw was, na metingen en verluchting door de brandweer, opnieuw toegankelijk.