Vijf maanden cel met uitstel wegens slaan van leerkracht

De correctionele rechtbank van Nijvel heeft Nelson V. veroordeeld tot een celstraf van 5 maanden met uitstel wegens het toebrengen van slagen aan de leerkracht van zijn zoon. De feiten, waarbij het kind aanwezig was, vonden plaats in een school in Waver op 25 november 2009.
 
Uitpraten
Tijdens de hoorzitting eind juni, erkende de advocaat van Nelson V. dat het kind van de beklaagde zich nogal "onstuimig" kon opstellen. Toen de vader echter van de jongen hoorde dat hij tijdens een activiteit in het zwembad een pak slaag had gekregen wegens zijn gedrag, vond hij dat de leerkracht daar geen recht toe had. De beklaagde besloot dan ook om de zaak "uit te gaan praten."
 
Toen de leerkracht in kwestie verklaarde dat de jongen enkel op een harde manier iets kon worden bijgebracht, liep de situatie uit de hand en vielen er klappen. Nelson V. verklaarde dat hij instinctief handelde om zijn kind te beschermen en dat er sprake was van "legitieme verdediging". Volgens de advocaat werd de situatie ook deels uitgelokt door de leerkracht.
 
De rechtbank volgde deze argumenten niet, en veroordeelde de man tot 5 maanden cel met uitstel. (belga/sps)