Vijf jaar voorwaardelijk voor man die vriendin neerstak

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
De correctionele rechtbank van Brussel heeft gisterenavond Antoine R. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. De man had op 1 september een vriendin van zijn partner drie keer gestoken met een mes. Hij was onder invloed van alcohol toen de feiten zich afspeelden.

Antoine R. stak op 1 september in de namiddag verschillende keren met een mes in de buik van het slachtoffer, een vijftigjarige vrouw die in hetzelfde appartement woonde als de dader en zijn vriendin. De drie dronken veel en er waren vaak discussies.

Nadat hij haar had gestoken, belde de dader de hulpdiensten. De vrouw was geraakt in de lever en de dikke darm en werd afgevoerd naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Haar toestand was kritiek, maar na elf dagen mocht ze de dienst intensieve zorgen verlaten.

“Gezonde dame”

Volgens Antoine R. had het slachtoffer, dat het mes in haar handen had, hem aangevallen en slaagde hij erin het af te pakken en naar haar te draaien. Hij verklaarde nog dat het een "gezonde dame" was en dat hij dacht dat hij enkel "vet had doorboord".

De openbare aanklager stelde dat er een duidelijke intentie om te doden was en eiste daarom een celstraf van 7 jaar wegens poging tot doodslag. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ingrid grieten

  Een eis van 7 jaar effectieve celstraf en een uitspraak van 5 jaar voorwaardelijk? Dat ligt wel heel ver uit elkaar. Als deze peroon bij een tweede geval wel iemand doodsteekt welke uitleg gaat de rechter dan geven?

 • Jos Plessers

  Jaja mr de rechter,ik had wat teveel gezopen,allee,wij alle 3.En tja,ruzie gekregen en tja ik heb dan gestoken met dat mes,maar zo erg zal t niet zijn..ze heeft toch teveel vet..ja man,5j voorwaardelijk!!"Ge moogt naar huis gaan,maar braaf zijn,eh.De kolderbrigade ga ik het gerecht in t vervolg noemen

 • Mike Zwarts

  Jongens, jongens toch wat een rotland is da hier.

 • patrick brom

  het is hier nogal een gerecht he ,jongens toch waar gaat dit naartoe

 • Johnny Deketel

  Voorwaardelijk ? We hadden niet anders verwacht....