Vijf jaar cel voor 'pedoclown' die zeven minderjarige meisjes misbruikte

Screenshot TVL
Een 62-jarige ‘pedoclown’ uit Herk-De-Stad is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het seksueel misbruik van zeven minderjarige meisjes. De man baatte tot twee jaar geleden een frituur uit in Peer en trad op als clown. Verder verbiedt de rechtbank van Hasselt de man ook om betrokken te zijn bij activiteiten met kinderen en vordert het een terbeschikkingstelling van vijf jaar. Het kamp van de slachtoffer reageert tevreden: "Gerechtigheid is geschied."

De feiten vonden plaats tussen 2000 en 2015. Ook eerder zou de man al te ver zijn gegaan, maar die feiten zij verjaard. Als clown won hij het vertrouwen van kinderen, doorgaans tussen negen en twaalf jaar oud. Op slinkse wijze vroeg hij de jongedames om zich uit te kleden en vervolgens maakte hij misbruik van hen. Als ‘zwijggeld’ kregen de slachtoffers vijf euro. De zaak werd behandeld achter gesloten deuren, omdat er een aantal minderjarigen betrokken waren.

Bij het bekend raken van de zaak haalde de pedoclown het nationale nieuws. Dit omdat beklaagde werd betrapt door zijn toenmalige beste vriend terwijl hij met twee kinderen in bed lag op vakantie in de Dominicaanse Republiek. Aan onze krant verklaarde de vriend destijds dat hij spijt had nooit te willen geloven wat zijn eigen dochters hem ooit hadden verteld. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elke Celis

  Heren der wet, lijkt het u niet eens tijd onze normen effectief te handhaven en strenger op te treden in geval van eender welk soort misbruik?! Die arme slachtoffers "mogen" content zijn dát er een effectieve straf wordt opgelegd, (want da's veel vaker niet dan wél het geval!), dat tart toch alle logica?? Een vuile pleister op een stinkende wonde plaatsen... wie is daar de dupe van?

 • Elke Celis

  5 jaar.... Sowieso vind ik dat bitter weinig voor iemand die het leven van meer dan 7 (7!!) kinderen heeft verwoest. Maar met ons fantastische wettenpakket (ten voordele van de dader, ah ja, wie anders...) is die vuilak dus na anderhalf jaar OPNIEUW klaar om zijn zieke driften los te laten op ónze kinderen.

 • Frank Lateur

  Hij gaat nog goed prijs hebben in gevangenis tijdens die vijf jaren!

 • daniel d'hulst

  Zelfs clowns kunnen de kinderen niet meer vertrouwen

 • jos indigne

  Is dat alles dat die krijgt