Vijf jaar cel voor dertiger die zijn beste vriend doodsloeg

Carim K. in het midden met lichtgrijs joggingpak.
ton wiggenraad Carim K. in het midden met lichtgrijs joggingpak.
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een dertiger uit Turnhout tot 5 jaar cel veroordeeld voor een dodelijke vechtpartij. Carim K. kwam op 31 januari 2016 met hoge snelheid aan op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Turnhout. Op de achterbank van de auto lag zijn beste vriend Kevin De Knaep. 

Hij was al overleden bij aankomst in het ziekenhuis. Het onderzoek leidde al snel naar Carim K. als verdachte. Op camerabeelden in het centrum van Turnhout was te zien hoe hij zijn vriend een pak slaag gaf. Vermoedelijk ging de afranseling nadien voort in het appartement van Carim K. Daar werd een grote hoeveelheid bloed van het slachtoffer aangetroffen. 

Kevin De Knaep is gestorven aan een acuut nierfalen, als gevolg van aanhoudend en stomp geweld. K. heeft altijd verklaard dat hij na de vechtpartij op straat zijn vriend niet meer gezien had totdat hij hem bloedend aantrof op zijn appartement. De fatale slagen zouden in die tussentijd door iemand anders zijn toegediend. De rechter gelooft die uitleg niet, en heeft Carim K. schuldig bevonden aan slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Carim K.
Foto Ton Wiggenraad Carim K.34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an de laender

  Vijf jaar? Vijf?! Is dit een grap? Een Belg krijgt meer als hij zijn autoruit niet ijsvrij maakt of te lang op de midenste rijstrook rijdt.

 • Loukie Van Ypersele

  5 jaar voor moord ,die wereldvreemde rechter was nog niet wakker van uit zijn hoge toren ,het wordt hoog tijd dat we ons zelf beginnen te beschermen tegen over zulke onmensen.

 • Eric Hugaert

  Waar jullie een spel van maken, als dat al niet meer mag

 • Daniel collier

  Voor een fluitje van een commissaris te stelen is het 4 jaar bak.

 • Yves Van Rossem

  Wat je als "beste vriend" kunt meemaken ... en zeg nu zelf, 5 jaar om iemand dood te slaan ... je krijgt reeds een hogere straf indien je door het rood licht rijdt!