Vijf hypermarkten in Wallonië houden morgen deuren dicht

De deuren van Carrefour-hypermarkt in Bomerée blijven morgen gesloten.
Photo News De deuren van Carrefour-hypermarkt in Bomerée blijven morgen gesloten.
Bij Carrefour wordt er morgen gestaakt in vijf hypermarkten in Wallonië, zo kondigt een vakbondsvertegenwoordiger van CNE aan. Het gaat onder meer om de met sluiting bedreigde winkel van Belle-Ile (Angleur) en vier hypermarkten in Henegouwen (Bomerée, Zinnik, Haine-Saint-Pierre en Gosselies).

Of er morgen ook in Vlaanderen gestaakt wordt, blijft onduidelijk. Er is alvast geen oproep gelanceerd om het werk neer te leggen, bevestigt een vakbondsbron.
De stakingsacties zijn gericht tegen het herstructureringsplan van Carrefour, waardoor meer dan 1.200 banen bedreigd zijn. De keten wil twee hypermarkten sluiten, een aantal andere moeten afslanken. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Heffens

    Heeft geen enkele zin. Als Carrefour de tendensen van de markt niet volgen gaan ze gewoon falliet, maar daarvoor is het verstand van de vakbonden in Wallonië te klein.

  • Patrick Aartsen

    Dan worden er dus wss 5 winkels gesloten ginder :-)

  • Marc Pauwels

    Spijtig .... maar of ze nu staken of niet ... het brengt geen zier op ... beter die laten werken die nog blijven .. of op het einde sluiten ze alles en wat hebben de bonden dan bereikt ? Als morgen de regering eens zou begrijpen dat de loonkost te hoog is, zou er minder sluitingen zijn in alles .. nu worden wij allemaal vervangen door robots of supermarken ZONDER personeel