Vijf gewonden bij zware vechtpartij aan asielcentrum Arendonk

Een werknemer van Fedasil is vanavond gewond geraakt bij een massale vechtpartij in het asielcentrum van Arendonk, in de provincie Antwerpen. Dat bevestigt de directeur van asielcentrum Totem. Ook vier bewoners van het opvangcentrum raakten gewond. Ongeveer honderd asielzoekers raakten zondag slaags op de parking van het asielcentrum, nadat een Tsjetsjeen het aan de stok had gekregen met een groepje Afghanen in het centrum.

De Tsjetsjeen trommelde vervolgens vijftien vrienden van buiten het centrum op. Zij kwamen in vier auto's naar het asielcentrum afgezakt met stokken en messen. Tijdens de confrontatie werden ook schoten gelost met een alarmpistool. Na de massale vechtpartij vluchtten de Tsjetsjenen weg. Ook de Tsjetsjeense bewoner vluchtte mee weg. Vier bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht. De werknemer van Fedasil werd ter plaatse verzorgd.

De Block
Staatssecretaris De Block besloot zondagavond zelf nog ter plaatse te gaan. Ze had er overleg met de politie, de centrumdirecteur en de waarnemend directeur van Fedasil en wilde weten welke maatregelen getroffen zijn om de veiligheid van personeel en omwonenden te verzekeren. Drie agenten blijven alvast de hele nacht ter plaatse. De zwaarste vechtersbazen zijn intussen ook overgebracht naar andere centra, aldus nog de woordvoerster van staatssecretaris De Block. Haar kabinet zal de situatie in het centrum de komende dagen blijven opvolgen.

Staatssecretaris Maggie De Block kwam zondagavond ter plaatse.
BELGA Staatssecretaris Maggie De Block kwam zondagavond ter plaatse.