Vijf en zeven jaar cel voor brutale overval op juwelier

THINKSTOCK
Drie van de vier mannen die op 28 augustus van vorig jaar een gewelddadige overval pleegden op juwelier Jubelle in Bilzen hebben zwaardere straffen gekregen dan het openbaar ministerie vroeg. De twee Litouwers moeten vijf jaar de cel in terwijl hun Russische kompaan zeven jaar de gevangenis in moet. Hij moet twee jaar langer zitten omdat hij bij het verlaten van de juwelierszaak een bijtend product in de ogen van Margriet B. spoot. De weerloze vrouw liep door het traangas brandwonden aan de ogen en handen op.

Op 28 augustus vorig jaar belden de rus Nikolai K. en een andere man aan bij de juwelier. De uitbaatster was alleen in de zaak. Als ze de deur opent, trekt Nikolai K. een pistool en beveelt haar om op de grond te gaan liggen terwijl hij en de twee Litouwers de etalage en toonbanken leegmaken.

Na de overval sprongen de drie mannen in een gestolen BMW die hen stond op te wachten. Hun vlucht eindigde toen de BMW na een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre tegen een verlichtingspaal tot stilstand kwam.

Na een klopjacht konden de mannen door de politie opgepakt worden en werd een deel van de gestolen juwelen teruggevonden. De mannen wilden die dag ook een juwelier in Diepenbeek overvallen maar omdat het daar te druk was reden ze naar Bilzen.

Voor de brutale overval vroeg het openbaar ministerie een gevangenisstraf van vier en zes jaar. Ook moeten ze het juwelierskoppel een schadevergoeding betalen van meer dan 41.889 euro met intresten.