Vijf doden bij brand in huis Charleroi: onderzoek loopt nog

De oorzaken van de woningbrand in Marchienne-au-Pont (Charleroi), die vandaag omstreeks 4 uur het leven kostte aan twee volwassenen en drie kinderen, zijn nog niet bekend. Het gaat om een moeder, drie van haar kinderen en de grootmoeder. Een meisje van vier overleefde de brand en ligt in het ziekenhuis. Het parket heeft een onderzoek geopend.

Het vuur ontstond in afgelopen nacht op de eerste verdieping van het woonhuis in de rue de Zone in Marchienne-au-Pont. Vier kinderen tussen 22 maanden en 6 jaar, hun moeder en hun grootmoeder raakten ingesloten door de vlammen.

De moeder slaagde erin haar dochter van 4 jaar te redden door het kind uit het raam te gooien. Buren ontfermden zich over het kind dat nadien naar het ziekenhuis werd overgebracht. Haar leven is niet meer in gevaar, zo werd deze namiddag gesteld. De vijf andere slachtoffers bleven in de brand. Hun lichamen werden teruggevonden onder het puin van het dak dat instortte. Volgens de brandweer van Charleroi was de woning niet uitgerust met branddetectoren.

De oorsprong van dit drama is nog niet bepaald. Een branddeskundige kwam ter plaatse, net als een speurhond gespecialiseerd in het ontdekken van brandversnellers. De speurders sluiten geen enkele piste uit, ook misdadig opzet niet. "De zaak is in onderzoek. Op dit ogenblik beschikken we over geen enkel element dat wijst op een of een andere versie", zo verklaarde Pierre Magnien, de procureur des Konings van Henegouwen.