Vietnamese vrouw (28) werd vermoord op dag dat ze in ons land arriveerde

John V. verscheen vandaag voor de raadkamer.
Hans Verbeke John V. verscheen vandaag voor de raadkamer.
De man van 29 uit Zonnebeke die verdacht wordt van de moord op de Vietnamese Nguyen Thi Xuan, nu bijna twee jaar geleden, moet een maand langer in de cel blijven. John V. werd vorige donderdag opgepakt toen hij net thuis vertrokken was naar het werk. De politie kwam de man op het spoor na doorgedreven onderzoek, maar een doorbraak kwam er pas nadat de Vietnamese ambassade in ons land bij het gerecht had geïnformeerd naar een vrouw die al lange tijd vermist was. 

De vrouw had in het voorjaar van 2016 in Japan, waar ze woonde en werkte, een Belg leren kennen die er verbleef voor zijn werk. Nadien kwam ze op uitnodiging van de Belg naar ons land. Sindsdien was ze spoorloos. 

Uit het onderzoek blijkt inmiddels dat het slachtoffer vermoord werd op 21 november 2016, de dag dat ze in ons land arriveerde. De vrouw kwam om het leven door verstikking. Na de moord dumpte John V. het lichaam op een afgelegen weggetje vlakbij de A19 in Geluwe. Daar stak hij het stoffelijk overschot in brand. 

Het zou nog meer dan een maand duren, tot 31 december 2016, vooraleer jagers de zwaar verminkte resten aantroffen.  

“Opgelucht”

Vorige week werd John V. gearresteerd op verdenking van moord. De man bekende al snel dat hij betrokken was bij het overlijden. Waarom John V. de vrouw precies heeft vermoord, is niet duidelijk. Hij werkt goed mee met het onderzoek maar volgens zijn advocaat Maxime Van Winkel moeten nog een aantal onduidelijkheden in zijn verklaringen opgehelderd worden. 

“Mijn cliënt was opgelucht toen hij de politie donderdag kon vertellen dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de Vietnamese vrouw”, klinkt het. John V. verklaarde ook dat hij de feiten alleen pleegde. De moeder van zijn zoontje, dat nog geen maand voor de gruwelijke feiten werd geboren, wist van niks, net zoals andere familie, vrienden en kennissen. 

De verdachte blijft aangehouden, zo oordeelde de Ieperse raadkamer. 

John V. uit Zonnebeke is opgepakt voor de moord op de Vietnamese Nguyen Thi Xuan.
Hans Verbeke John V. uit Zonnebeke is opgepakt voor de moord op de Vietnamese Nguyen Thi Xuan.36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anni degraeve

  en de vriendin in kwestie, ocharme, was in de waan dat haar verloofde een magnifieke goed betaalde baan had. Zij kon toch ook weten dat hare man er liefjes op nahield. Maar bij deze, is uiteraard geen manier om die vietnamese dame van het leven te beroven. Die pipo had wss nooit gedacht dat dit ging uitkomen !

 • lauren van eupen

  Begrijp ten 1ste niet dat je iemand kunt vermoorden. Ten 2de begrijp ik dan ook niet hoe je dat dan op zo een gruwelijke manier kunt doen. Ten 3de begrijp ik niet dat je dan daarna zo'n komedie kunt spelen tegen familie, buren, enz..... Alleen een psychopaat kan zoiets.... Opsluiten, levenslang, zodat hij zijn kind en huidige vriendin geen kwaad kan aandoen....

 • Anthony van der Borght

  Iemand het leven afnemen.!!! Is nooit genoeg gestraft !!!!! Hoe zou je zelf reageren moest dat iemand van Julie omgeving zijn . Je zou er niet mee akkoord gaan gelijk welke straf hij krijgt .

 • Patrick bloemen

  Hij was opgelucht , wat ne zever man

 • Daniela Rosendaal

  'Hij werkt goed mee'..ja dus? Moet dat sympathie opkweken? Echt die advocaten proberen alles eraan te doen om hun cliënt als het slachtoffer naar voren te brengen.