Vierde ontsnapte gevangene uit Ruiselede gevat: hij hield zich schuil bij vriendin

Het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede.
BELGA Het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede.
Een gevangene die twee weken geleden ontsnapte uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede is zaterdag gevat. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. De man is overgebracht naar de dichtstbijzijnde gesloten instelling.

Het gaat om een gedetineerde die twee weken geleden uit het douchecomplex van de gevangenis van Ruiselede is ontsnapt. Hij was al de vierde gevangene die erin slaagde te ontsnappen uit de halfopen inrichting in twee weken tijd.

De man werd afgelopen zaterdag opgepakt en overgebracht naar de dichtstbijzijnde gesloten instelling en verblijft dus niet meer in Ruiselede. Gevangeniswezen geeft geen details over de omstandigheden van de arrestatie. Volgens de VRT hield de man zich schuil bij een vriendin in Vlaams-Brabant en werd hij overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

Sinds begin dit jaar zijn er al zes gedetineerden ontsnapt uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede, dat een halfopen regime hanteert. De gevangenis is bedoeld voor gedetineerden die in principe niet vluchtgevaarlijk zijn. Het gaat ook steeds om mensen die op een zucht van vrijlating staan. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf janssens

  het probleem is dus zeer snel opgelost .hij zijn volledige tijd laten uitzitten zonder kans op vervroegde in vrijheid stelling en zijn vriendin ook de resterende tijd opsluiten wegens hulp verleend aan een voortvluchtige crimineel .de volgende die bij iemand komt aan kloppen voor hulp die ga je direct op straat gegooid zien worden mijn gedacht

 • Danny Gijs

  Bij justitie nemen ze lopende zaken letterlijk.

 • guido vermeyen

  De "speurders" wisten onmiddellijk waar ze moesten zoeken...gelukkig had ie maar een vriendin,

 • Rudi Swinnen

  Als niet vluchtgevaarlijk beschouwd , en toch al 6 gedetineerden ontsnapt dit jaar . Weer een verkeerde inschatting dus .

 • bart vansteenkiste

  noem je dat een gevangenis , daar kan iedereen zonder pardon ontsnappen , ik vind het niet kunnen open gevangenissen , en ik weet waar over ik spreek ik ben van deze streek , daar kan zelfs de grootste olifand ontsnappen , maar niet waar de vrouwen zitten een beetje verder op daar geraakt geen enkel los .