Exclusief voor abonnees

Vier ‘yogasnuivers’ aan het woord: “Een beetje cocaïne geeft af en toe een uitlaatklep”

.
Getty Images/iStockphoto .
Een studente, een chef-kok en twee succesvolle IT’ers geven het in de krant toe: ze herkennen zichzelf wel in het beeld van de ‘yogasnuiver’. Een leven van gezond, biologisch en ecologisch consumeren afgewisseld met zo nu en dan een lijntje cocaïne. “Als ik verantwoorde coke kon kopen, zou ik het doen.”

Tom* (38) werkt als zelfstandige in de IT. In zijn keuken vind je geen producten met toegevoegde suikers, niets dat gemaakt is met palmolie en amper vlees. Allemaal slecht voor de gezondheid en slecht voor het milieu. “Ik ben niet echt een gezondheidsfreak hoor", zegt hij. “Het draait me om mijn ecologische voetafdruk: die wil ik zo klein mogelijk houden.”

Een beetje cocaïne geeft af en toe een uitlaatklep

‘Yogasnuiver’ Ine

Eens goed los met een lijntje cocaïne

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Sneyers

  Iedereen die hier praat heeft is alcohol gedronken. Weten jullie dat alcohol op nummer 1 staat. Alcohol is de meest verslavende en verwoestende drugs en grootste harddrugs. Alcohol staat boven heroïne cocaïne staat op ongeveer nummer 4.Iedereen die alcohol gedronken heeft moet zijn lont houden want jullie gebruiken de meest verwoestende drugs die er bestaat het ergste is is dat het legaal is.

 • stan mestach

  en daar zit dan een fiere leerkracht bij die geeft onze kinderen les hoe laag zijn we gevallen als die deze misdaad normaal vinden krapuul noem ik dat de straffen zijn veel te laag

 • Marc Vleminck

  BdW heeft het hier 100% bij het rechte eind. Zij die denken daarmede hip te zijn zijn eigenlijk niet meer of niet minder dan ontspoorde geesten die een heel erg groot probleem van normvervaging met zich meedragen maar het gekste vanal is dat dit veelal de politiek correcte zieltjes zijn die op alles en iedereen kritiek hebben en denken dat ze de grote wereld verbeteraars zijn. Ik mag er niet aan denken dat dit de mensen zijn die mijn kinderen/kleinkinderen moeten onderwijzen.

 • Willem Pots

  als je drugs nodig hebt om eens fun te hebben, ben je een gigantische SUKKEL. Iemand die recht in z'n schoenen staat, heeft daar geen hulpmiddelen voor nodig. Geen drugs, geen sigaret en zelfs geen alcohol.

 • Regis Desmet

  Heb daar maar 1 woord voor : SUKKELS ! Mijn uitlaatklep ? Sport en ik heb daar geen verdovende middelen of oppeppers voor nodig, inclusief alcohol, ik leef fantastisch zonder psychotische toestanden, heb geen stress omdat ik niet boven mijn stand leef maar in de realiteit, maar voor sommigen is de realiteit dat wat niet haalbaar is