Vier opvarenden gered van vissersboot voor kust Zeebrugge

Twitter KNMR
Voor de kust van Zeebrugge en Knokke-Heist is omstreeks middernacht het Nederlands vissersvaartuig 'Zeeland' in de problemen geraakt door een technisch defect. Vier opvarenden werden geëvacueerd met de NH90-reddingshelikopter.

"De boot dreef vanuit Nederlandse wateren door de zware noordenwind en pech af richting de zandbank Vlakte van De Raan. De bemanning belde de Nederlandse Marinenbasis Den Helder omdat hun apparatuur om ons te verwittigen uitgevallen was. Den Helder contacteerde ons telefonisch", zegt kapitein Réjane Gyssens van het MRCC.

Het MRCC in Oostende stak een reddingsoperatie in gang en liet de NH90 - de vervanger van de legendarische Seaking - uitrukken. "Ook enkele vaartuigen, waaronder de Zeemanshoop, begonnen aan de zoektocht. De vier werden snel gevonden in de helikopter gewincht en overgezet op de Zeemanshoop, een Nederlands vaartuig. Die reddingsboot voer omstreeks 1 uur Zeebrugge binnen", aldus Gyssens.

De vier bemanningsleden werden overgebracht naar het ziekenhuis maar niemand raakte zwaargewond. De vissersboot Zeeland werd de haven van Zeebrugge binnengesleept. Deze ochtend mochten de bemanningsleden het ziekenhuis al verlaten.

De vier bemanningsleden werden met een NH90-helikopter van de sloep met technische problemen gehaald.
photo_news De vier bemanningsleden werden met een NH90-helikopter van de sloep met technische problemen gehaald.