Vier op vijf Vlamingen haten Halloween

getty
Halloween heeft afgedaan. Vier op de vijf Vlamingen vinden het griezelfeest op de vooravond van Allerheiligen vooral een commerciële bedoening en bijna de helft zegt dat niet past in onze tradities. "De hype is over", zegt Roel Palmaerts van studiebureau iVOX, dat een rondvraag hield bij 600 Vlamingen.

Hun antwoorden liegen er niet om. Samen met carnaval (64 procent) vindt 62,6 procent van de Vlamingen Halloween het 'domste' feest, terwijl we Kerstmis (84 procent), Nieuwjaar (64,1 procent) en Sinterklaas (44,1 procent) de leukste gebeurtenissen vinden.

"Er blijkt ook veel onwetendheid over Halloween", vertelt onderzoeker Palmaerts. "Meer dan de helft weet niet wat de betekenis is achter het feest en heeft dan ook geen interesse om zijn huis of tuin te versieren met uitgeholde pompoenen, lichtjes of lampionnen. Slechts één op de vijf ondervraagden doet dat wel."

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.