Vier maanden oude baby in ziekenhuis overleden na zware botsing Namen

iStock
De baby van vier maanden die zaterdag levensgevaarlijk gewond raakte bij een zware botsing in Beauraing (Namen), is een dag later overleden in het ziekenhuis. Dat bevestigt het parket van Namen. De moeder van het kind ligt nog  op intensieve zorgen. Haar toestand zou wel stabiel zijn.

Het ongeluk - waarbij meerdere voertuigen waren betrokken - vond zaterdag in de late namiddag plaats op de N40 in Beauraing, een stadje in de provincie Namen. Door de klap werd één van de aangereden wagens op het tegenovergestelde baanvak geslingerd, waarna het tot een frontale botsing kwam met een tegenligger.

Eén van de wagens belandde op zijn dak. In deze auto zaten een moeder en haar baby van amper vier maanden oud. 
Beiden raakten bij de crash ernstig gewond en moesten door de brandweer uit het wrak bevrijd worden.

Helikopter

Het kind werd ter plaatse meermaals gereanimeerd voor het met een helikopter naar het ziekenhuis werd overgebracht. De bestuurder van de tweede wagen raakte minder zwaar gewond, liet het parket van Namen zaterdag al weten.

De Waalse nieuwssite Sudinfo meldt vandaag dat de baby zondagavond aan zijn verwondingen is overleden. Dat nieuws wordt nu ook bevestigd door het parket en de burgemeester van Gedinne, de woonplaats van de moeder en haar kind. 
De vrouw ligt nog op intensieve zorgen. Haar toestand zou intussen wel stabiel zijn.

Uitvaart

In Gedinne wordt geschokt gereageerd op het ongeval. Een datum voor de uitvaart van de baby is nog niet vastgelegd. Daartoe zou worden gewacht tot de moeder op het afscheid kan aanwezig zijn.