Vier leden van rivaliserende motorbendes blijven in de cel

De raadkamer in Tongeren heeft vandaag de aanhouding bevestigd van vier leden van de rivaliserende motorbendes Outlaws en Hells Angels. Een van de aangehouden verdachten is de president van de Outlaws in Limburg. Vorige vrijdag vielen 120 agenten binnen op tien adressen, waarbij meer dan twintig niet-vergunde vuurwapens in beslag genomen werden.

Het gerecht kon ook beslag leggen op een grote hoeveelheid munitie, diverse kogelwerende vesten, cash geld, geldtelmachines en nog verboden wapens zoals boksbeugels en een ploertendoder. De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar bendevorming, vernielingen, belaging en poging doodslag.

De huiszoekingen vormden een uitloper van een schietpartij in mei 2014 in Borgloon. Een lid van de motorbende Hells Angels werd daarbij in de schouder geraakt. De schietpartij kaderde in de aanhoudende rivaliteit tussen de Outlaws en Hells Angels in Limburg.

De invallen vrijdagmorgen hadden plaats in Hasselt, Diepenbeek, Borgloon, Sint-Truiden, Heers, Kortessem en Maasmechelen.