Vier kinderen bijna verdronken in Blankenberge terwijl ouders zitten te winkelen

Een redder aan het werk in Blankenberge.
Photo News Een redder aan het werk in Blankenberge.
Vier kinderen zijn gisteren in Blankenberge bijna verdronken toen ze zonder begeleiding in zee gingen zwemmen. Het viertal tussen de tien en elf jaar werd verrast door de sterke stroming en negeerde de bevelen van de strandredders. De ouders waren op dat moment niet aanwezig, meldt Het Nieuwsblad.

De redders hadden de vier al eerder aangemaand om voorzichtig te zijn, maar de kinderen negeerden hun aanmaningen. Het ging mis toen de jonge tieners werden verrast door de strakke wind van vijf beaufort, laag water en een sterke stroming, zegt hoofdredder Tom Cocle in de krant.

Een kind met een arm in het gips ging tientallen meters ver de in zee plots kopje-onder. Vier redders konden het kind ternauwernood redden. Een ander kind verdronk bijna tussen de rotsen van een golfbreker. Een redster kon zich nog tussen de rotsen gooien en het kind boven water houden terwijl de golven over de twee sloegen. In totaal werden zeven redders ingezet. 

De geredde kinderen waren in shock en liepen schaafwonden op. Eens terug op het strand, bleek er van de ouders geen spoor. Twee van hen waren aan het winkelen, een ander ouderpaar zat op de dijk. De ouders kregen een fikse uitbrander, niet alleen van de redders, maar ook van de politie. Ze excuseerden zich en dropen af.

De redders en politie willen iedereen nogmaals op het hart drukken dat het levensgevaarlijk is om kinderen alleen te laten zwemmen in zee. "We hebben de ouders duidelijk gemaakt dat ze enorm veel geluk gehad hebben. Dit had veel erger kunnen aflopen, fataal zelfs", zegt Cocle nog. 

De Blankenbergse hoofdredder Tom Cocle.
BENNY PROOT De Blankenbergse hoofdredder Tom Cocle.255 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Zulke «ouders» met onhandelbare kinderen zijn toch makkelijk te volgen. In de dagtoeristentrein richting kust haal je ze er zo uit. Vraag maar eens aan het spoorpersoneel. Hier in dit geval verdienen die ouders, alsook de niet luisterende tieners, meer dan een uitbrander.

 • christel hills

  Een hele dikke duim aan dit top team!!! De ouders zouden gestraft moeten worden en de kinderen ook,(10 en 11 jaar )voor het negeren van de waarschuwing. Ongelofelijk Maar de redders top top top

 • Urbain Schotte

  Jean-Claude Van Meirhaeghe : " zeg mij dan wat je nog kan en mag doen ". Heel eenvoudig : op je kinderen letten waar en wanneer het nodig is. Heeft niets te maken met bolwassing en/of een tik geven ! Straks ga je die ouders nog gelijk geven en ze verdedigen !

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Bijna, de ouders waren bijna aanwezig, ze hadden bijna geluisterd naar de redders, ze waren bijna gehoorzame kinderen, ze waren bijna goed opgevoed

 • Bert D'Hondt

  Blankenberge. Niets tegen de "locals", maar dé badplaats bij uitstek voor marginale dagjestoeristen. Ik zit met de kinderen mee in het water, of sta minstens aan de waterlijn en roep tijdig als ze te ver of te dicht naar de golfbrekers gaan, met de nodige gebaren. Nooit geen problemen...