Exclusief voor abonnees

Vier keer zoveel Belgen veranderen voornaam: Elodie en Mo leggen uit waarom ze voor naamsverandering kiezen

Elodie Clippe uit Kortrijk heeft haar nieuwe naam.
Gianni Barbieux Elodie Clippe uit Kortrijk heeft haar nieuwe naam.
Een recordaantal mensen laat zijn of haar voornaam veranderen. Nu de procedure in tal van gemeenten gewoon gratis is én op drie maanden geklonken, is het aantal procedures haast verviervoudigd. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Biezen

  Typisch België. En dan maken ze het nog gratis, al die administratieve en tijdrovende rompslomp. Ik dacht er nood was aan besparingen in deze tijden?

 • Etienne De Bondt

  De ouders kiezen de naam van hun kind, die naam nu gaan veranderen omdat het niet hip is of omdat ze in de vriendenkring anders genoemd worden, getuigd van weinig respect voor de ouders hun keuze.

 • MYRTHE PASS

  Elodie is nochtans een heel mooie naam!!!

 • Dominique Hermys

  Ze hebben gelijk. Ik ben in Congo geboren en er was alleen een jongensnaam en het was een meisje. Grootmoeder vroeg om hare naam Eugenie te geven. In een boekje had mijn moeder Dominique gevonden. De brief was zogezegd te laat. Ben heel gelukkig met mijn naam.

 • Ludwig Vanden Boer

  Dat het kan vind ik oké maar het blijft een folieke en daar moeten ze zelf voor betalen. Sommige noodzakelijke dingen kosten stukken van mensen en zulke grapjes moeten dan op kosten van de gemeenschap want echt gratis is het niet.